A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Útmutató a Martion Szerepjátékhoz

Érezd, hogy átjár a mágia, lépj be egy olyan világba, amiben lehetőséged nyílik megvalósítani mindent, amiről eddig csak álmodtál. Éld át ismét a gyermekkort, fedezd fel magadban a tehetséget. Barangolj új, és eleddig ismeretlen tájakon, játssz olyan játékokat, amikről eddig nem is hallottál. Véss rúnákat, ha úgy tetszik, harcolj kísértetekkel és démonokkal, hagyd, hogy saját erőd alakítsa a manát olyanná, amilyenné csak akarod.

Mielőtt játszani kezdenél, érdemes megismerkedned ezzel a varázslatos világgal. Elolvashatod a súgót, ahol elolvashatod a világleírást és megismerkedhetsz szabályrendszerrel. Amennyiben olyan kérdésed van, amire nem találod még választ, vagy csak egyszerűen beszélgetnél a többi játékossal, az ÁlomVilág fórumán a Martion Mágustanoda témakörbe, a Segítség a kezdőknek című témába írhatsz.
Ha úgy érzed, kellő ismeretet gyűjtöttél, a Karakteralkotás menüpontot választva hozhatod létre a karaktered.

Az oldal felépítése

A baloldali menüben találod meg a legfontosabb linkeket az oldalon belül. A Martion logójára kattintva a főoldalra tudsz navigálni, ahol a híreket olvashatod el, továbbá az oldal statisztikáit tekintheted meg. Innen is elérhető a regisztráció, tesztkitöltés. Utóbbival adhatsz számot a világleírás ismeretéről, amivel később összetettebb karaktereket is indíthatsz.

A regisztráció, Karakteralkotás menüpontok alatt található az egyszerű és összetett karakterek indítása link. Amennyiben nem szeretnéd most elolvasni az egész világleírást, van lehetőséged egy martionos vagy egy felnőtt karakter indítására is.

Ha gondolkoztál már azon, milyen is lenne kikelteni egy sárkánytojást, akkor a Sárkányneveldét neked találták ki.

Mivel a martionon általában színészek, modellek képét szokás a karakterekhez alkalmazni, a Karakterképek alatt tekintheted meg, kinek a képeit használtak már fel egy karakterhez. Ha nincs ötleted még a karakteredhez vagy csak szeretnél már rögtön ismerősöket szerezni a karakterednek, böngészheted a Karakterkeresőt is.

A Súgóban mindig segítségre találsz, ha elakadnál. A játék kezdeti szakaszában az egyik leghasznosabb segítőtársad lesz, innen érhető el ugyanis a világleírás és a szabályrendszer.

Ha magáról a Martion Mágustanodáról szeretnél többet tudni, akkor nincs más dolgod, mint a linkjére kattintani. Itt nézheted meg az ösvények leírását, saját oldalait, de a tanárok, órarendek lapjait is itt nézheted meg.

A Karakterek linkre kattintva a Martion Szerepjáték regisztrált karaktereit tudod megnézni. Rengeteg karakter van, ám sok ezek között a multi, vagyis az engedélyezett, sokadik karaktere egy felhasználónak. Bár először érdemes alaposan megismerni a világot, ha szeretnéll, később te is birtokolhatsz ilyen multikaraktert.

A Játéktér... Nos, itt zajlik végülis minden. Ebben a fórumrendszerben a helyszíncsoportokban helyszíneket találsz, alatta pedig az egyes karakterek cselekvéseit, párbeszédeit. Ahogy az ÁlomVilág fórumában, itt is mindenkinek más a színe, ám könnyen el tudod dönteni, ki kicsoda, ha a nevére kattintasz, és megnézed az adatlapját. Az aktuális gombra klikkelve az éppen aktuális öltözetét, netán helyzetét, felszerelését láthatod. A társalgókat, az egyes ösvények saját helyszíneit ugyan nem láthatod, de bármely nyilvános helyszínbe beleolvashatsz. Érdemes is visszaolvasgatni, mivel rendkívül tanulságos lehet. A legtöbbet úgy fejlődhetsz a játékban, ha magad is olvasod mások játékait.

Az Egyéb linkek közt megtalálod a Chatet, amit általában az oldalon történő eseményekkor és kockagurítások szimulálására szoktunk használni.

Az ÁlomVilág és a Fórum talán már nem ismeretlen számodra: A főoldalon a klubtagok között tudsz nézelődni és elolvashatod a legfontosabb híreket, a fórumban jelezheted, ha bármi problémád akadt, esetleg valami felvetésed, ötleted akadna és természetesen beszélgethetsz a többi ÁlomVilágossal.

Az idegen, mágusvilágra speciálisan jellemző kifejezések leírását megtalálod a Szótárban.

Szánj rá egy kis időt, nézz alaposan körbe. Ha megtetszett a játék, gondolj ki egy jellemet és történetet karakterednek, akit szívesen személyesítenél meg a játéktéren, majd hozd létre a Karakteralkotás menüpontban.

Reméljük, minden kérdésedre megtalálod a választ. Ha elnavigálsz innen, minden martionos aloldal tetején megtalálod az idevezető hivatkozást. Kellemes böngészést, hasznos kikapcsolódást!

A Martion Szerepjáték ingyenes játék. Az ÁlomVilág Alapítvány nonprofit szervezet, így a Martion Mágustanodában semmilyen előnyt, vagy képességet nem lehet anyagi ellenszolgáltatásért szerezni. Az Alapítvány a vagyonát az Ifjúsági Klub és a Martion fenntartására fordítja, valamint a klubtagokat támogatja. Amennyiben anyagi helyzete ezt lehetővé teszi, kérjük, támogassa céljaink elérését közvetlen adománnyal, vagy adója 1%-ának felajánlásával.
Adószámunk: 18182525-1-42 Kapcsolat, adományozás: 36-70-367-19-19

A Martion Szerepjáték egy játék, amely képzelőerőt, kreativitást, türelmet, és mindenek felett érettséget kíván. Az érettség egy részét az adja, hogy rájössz, a Martion Szerepjáték csak egy játék, és az itt fölvázolt emberek és helyzetek csupán a képzelet szüleményei. A való életben történt sérelmek megtorlására ez nem megfelelő helyszín. Ha vége a játéknak, kapcsold ki a gépet, és térj vissza a saját életedhez.

Ahhoz, hogy az oldalon játszhass, el kell fogadnod a felhasználói feltételeket.

Amennyiben a fent leírtakhoz tudod magad tartani, úgy jó szórakozást kívánunk!

A játékot követheted Facebookon is:

ÁlomVilág Ismeretterjesztő Közhasznú Alapítvány

Az ÁlomVilág weboldala nem csak a Martion Szerepjátékot nyújtja neked. A www.alomvilag.hu weboldal az ÁlomVilág Alapítvány által működtetett ÁlomVilág Ifjúsági Klub honlapja is, mely az élő találkozók és táborok szervezése mellett online useres ismerkedésre, beszélgetésre is teret biztosít az Ifjúsági Klub Fórumán keresztül. Ez a Fórum az oldalon több helyütt ki van linkelve a könnyebb elérhetőség érdekében. Javasoljuk, hogy keresd fel, érdekes, izgalmas beszélgetések részese lehetsz, és számos új barátra lelhetsz.

Az ÁlomVilág Alapítvány minden hónapban Budapesten élő találkozókat szervez. Figyeld az ÁlomVilág főoldalán a híreket, hogy értesülj az aktuális időpontokról. A nyári hónapokban - általában júliusban - és ősszel, Halloween környékén táborban, tavasszal és augusztusban pedig élő szerepjátékon vehetsz részt. Mindig figyelmesen olvasd el a hirdetményeket!

Az Alapítványt követheted Facebookon is: